A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tökéletes házi ketchup receptje: a boltban ilyet nem kapsz

Próbáld ki, meglátod, többé nem is akarod másba mártogatni a sült krumplit.
A ketchupot szinte mindenki szereti, hiszen nemcsak a gyerekek, a felnőttek is előszeretettel mártogatják az ételeket a fűszeres paradicsomszószba. Ugyan az előkészítése időigényesebb, mint hazavinni a szupermarketből, de mindenképp megéri a befektetett energiát, a végeredmény ugyanis tökéletesen adalékanyag- és tartósítószer-mentes.

Hozzávalók:

    1 kiló paradicsom
    3 gerezd fokhagyma
    1 fej vöröshagyma
    só
    bors
    kevés olaj a sütéshez
    chili (elhagyható)
    oregánó (elhagyható)

Elkészítés:

Első lépésben távolítsd el a vöröshagyma héját, vágd apróra, és egy serpenyőben, kevés olajon, fedő alatt párold meg. A paradicsomot alaposan mosd meg, vágd félbe, majd a finomra vágott fokhagymával együtt add hozzá a vöröshagymához. Alaposan keverd át, majd lefedve, alacsony tűzön főzd körülbelül 15-20 percig.

Ha kihűlt, öntsd turmixgépbe, és adj hozzá ízlés szerint sót, borsot, chilit és oregánót. Utolsó lépésben turmixold krémesre, majd töltsd előre elmosott dunsztos üvegekbe. A ketchup jól lezárva, néhány napig eláll a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések