A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Dorian hurrikán jövő keddre elérheti Európát, aggodalomra azonban nincs okunk

Addigra egy tipikus mérsékelt övi légörvénnyé 'szelídül', azaz meleg- és hidegfrontja jól elkülöníthetővé válik. 
Amint arról korábban beszámoltunk, a többször rekorderősségűre duzzadó hurrikán az Egyesült Államokban még mindig tombol - várhatóan minden eddiginél nagyobb áradásokkal csap le csütörtökön a keleti partvidékre.

A Dorian 5 nap múlva elérheti Európát is, azonban nincs félnivalónk, mivel teljesen normális a várható pályafutása, számolt be Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elmondásuk szerint magyar idő szerint csütörtök délelőtt a hurrikán Dél-Karolina állam partjainál örvénylett, majd lassan folytatta útját tovább északkeleti irányba, végig az USA atlanti partvidékén.

Kanada partjaihoz közeledve azonban karaktere egyre inkább egy mérsékelt övi ciklonéra hasonlít, és határozottabb keleties mozgásba lendül, majd az Atlanti-óceán északi vizei felett – kihasználva az ottani gyors nyugatias áramlást – rövid idő alatt átvonul.

Jövő kedden éri el Izland, illetve a Brit-szigetek térségét.

Addigra azonban már egy tipikus mérsékelt övi légörvény lesz belőle, hatása sem különbözik majd a többitől:
Csapadékos, szeles időt okoz főként a kontinens északnyugati részén, de valószínűleg a Kárpát-medencébe is változékony, szeles időt hoz majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések