A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőpapírban sült fokhagymás, petrezselymes csirke: így szinte nem is kell hozzá olaj

Lehet, hogy így még nem próbáltad! A fokhagymás-petrezselymes keverékkel megbolondított csirke sütőpapírban sütve nem szárad ki, és nagyon ropogós lesz a bőre.
Ez a sült csirke nem a megszokott, mégis hétvégi ebédek sztárja lesz. Csavard baconbe, készíts hozzá üde petrezselymes, fokhagymás pestót, és azt kend a húsra. Sütheted egészben, de csak mell és egész comb is kerülhet a sütőpapírba. Sőt, zöldségeket is pakolhatsz a hús mellé, és egyúttal a köretkészítést is letudhatod. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 db csirke
15 dkg bacon
1 csokor petrezselyem
3 szál bazsalikom
0.5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt parmezán
bors

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, papírtörlővel törölgesd szárazra, a lábakat kösd össze, sózd be, dörzsöld be egy gerezd fokhagymával. Borítsd be baconnel, és csomagold sütőpapírba. Forró sütőben, 170 fokon süsd bő egy óráig. Közben készítsd el a pestót. A  petrezselymet és a bazsalikomot tedd egy aprítógépbe, add hozzá a maradék két gerezd fokhagymát, a borsot, a parmezánt, az olívaolajat, és mixeld össze. 

Amikor könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, csomagold ki, kend be a pestóval, és pirítsd meg. Kerti sütögetéskor parázs felett, folyamatosan forgatva is elkészítheted egy óra alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések