Ha szeretsz kísérletezni, legközelebb így készítsd el a sült krumplit! A rozmaring, a bacon még finomabbá teszi.
A sült krumplit is százféleképpen elkészítheted. A töltött, rozmaringos, baconös nem a megszokott változat, ráadásul még a krumplipucolást is megúszhatod. Különleges köretként kiváló, de tejföllel, sajttal megszórva önmagában is laktató. Nyáron sütő vagy gáz helyett parázson vagy grillen is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db közepes krumpli
0.5 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
8 ág rozmaring
4 ág kakukkfű
só
bors
0.5 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
8 ág rozmaring
4 ág kakukkfű
só
bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg alaposan, megpucolni nem kell. Főzd félkeményre 15 perc alatt, majd várd meg, míg kihűl, és fúrj lyukat a belsejébe. Ezt megteheted krumplifúróval vagy éles késsel is. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, borssal, és kend be vele kívül-belül a krumplit, majd sózd meg. A baconbe tekerj néhány ág rozmaringot, kakukkfüvet, és helyezd a krumpliba.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rakd bele a krumplikat. Told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd körülbelül 15 percig. Amikor belül puha, könnyen belemegy egy hústű vagy éles kés, vedd ki a sütőből. Gázon, olajban is megsütheted.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rakd bele a krumplikat. Told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd körülbelül 15 percig. Amikor belül puha, könnyen belemegy egy hústű vagy éles kés, vedd ki a sütőből. Gázon, olajban is megsütheted.
0 Megjegyzések