...

Ropogós házi csalamádé: nagyon egyszerű, és így biztosan sokáig eláll

Most tedd el a csalamádét, hogy télen is legyen mit kínálni a főfogások mellé!
A csalamádé tele van mindenféle finomsággal. Bármit tehetsz bele, amit most a kertedben vagy a piacon találsz. Ha otthon teszed el, mindenféle mellékíz, ízfokozó nélkül élvezheted a téli hónapokban is. Ehhez a változathoz még felöntőlevet sem kell készítened.

Hozzávalók 40 decihez:

    1.5 kg káposzta
    1 kg uborka
    0.5 kg paprika
    0.5 kg sárgarépa
    0.5 kg vöröshagyma
    0.5 kg cukor
    8 dkg só
    2 dl 20 százalékos ecet
    2 evőkanál egész bors
    1 evőkanál citromsav
    1 kávéskanál nátrium-benzoát

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg és pucold meg. A káposzta külső leveleit is szedd le, és a répával, paprikával együtt gyaluld le uborkaszeletelőn. A vöröshagymát is vágd fel. Rakd egy tálba a cukrot, a sót, a citromsavat, a nátrium-benzoátot és az ecetet, majd keverd össze. Öntsd le vele a zöldségeket. Még jobb, ha egy egész napig pihenteted. Közben többször kevergesd meg.

Az alaposan kimosott, fertőtlenített üvegeket is mosd el, csírátlanítsd mikróban vagy mosogatógépben. Nyomkodd bele a csalamádét, és zárd le légmentesen. Mehetnek száraz, hűvös helyre.

0 Megjegyzések

Hirdetés