Most tedd el a csalamádét, hogy télen is legyen mit kínálni a főfogások mellé!
A csalamádé tele van mindenféle finomsággal. Bármit tehetsz bele, amit most a kertedben vagy a piacon találsz. Ha otthon teszed el, mindenféle mellékíz, ízfokozó nélkül élvezheted a téli hónapokban is. Ehhez a változathoz még felöntőlevet sem kell készítened.
Hozzávalók 40 decihez:
1.5 kg káposzta
1 kg uborka
0.5 kg paprika
0.5 kg sárgarépa
0.5 kg vöröshagyma
0.5 kg cukor
8 dkg só
2 dl 20 százalékos ecet
2 evőkanál egész bors
1 evőkanál citromsav
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kg uborka
0.5 kg paprika
0.5 kg sárgarépa
0.5 kg vöröshagyma
0.5 kg cukor
8 dkg só
2 dl 20 százalékos ecet
2 evőkanál egész bors
1 evőkanál citromsav
1 kávéskanál nátrium-benzoát
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg és pucold meg. A káposzta külső leveleit is szedd le, és a répával, paprikával együtt gyaluld le uborkaszeletelőn. A vöröshagymát is vágd fel. Rakd egy tálba a cukrot, a sót, a citromsavat, a nátrium-benzoátot és az ecetet, majd keverd össze. Öntsd le vele a zöldségeket. Még jobb, ha egy egész napig pihenteted. Közben többször kevergesd meg.
Az alaposan kimosott, fertőtlenített üvegeket is mosd el, csírátlanítsd mikróban vagy mosogatógépben. Nyomkodd bele a csalamádét, és zárd le légmentesen. Mehetnek száraz, hűvös helyre.
Az alaposan kimosott, fertőtlenített üvegeket is mosd el, csírátlanítsd mikróban vagy mosogatógépben. Nyomkodd bele a csalamádét, és zárd le légmentesen. Mehetnek száraz, hűvös helyre.
0 Megjegyzések