A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Richter-vezérigazgató: a vártnál sokkal jobban nőhet idén az árbevétel

A korábban várt 3 százaléknál erősebb, 5-6 százalék közötti, euróban mért csoportszintű árbevétel-emelkedésre számít a Richter Gedeon Nyrt. az idén - mondta Orbán Gábor, a gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója a cég második negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésen kedden, Budapesten.
Hozzátette: a gyógyszergyártás árbevétele 2-3 százalékkal fog emelkedni idén euróban, feltételezve, hogy az árfolyamok nem változnak jelentősen. A menedzsment előrejelzése szerint a cég magyarországi, forintban kifejezett forgalma stagnálni fog 2019-ben. 

A kelet-európai forgalom 5 százalék körüli visszaesésére számítanak, a nyugat-európai piacokon viszont 10 százalékos bővüléssel számolnak. Ukrajnában változatlanul 10 százalékos, a latin-amerikai piacokon 0-5 százalék közötti növekedést várnak az idén. Az orosz piacon rubelben 5-10 százalék közötti bevételcsökkenés lehet, az egyéb FÁK-országokban stagnálás, a kínai piacon 20 százalékos lehet a visszaesés. Az Egyesült Államokban stagnálást várnak, a Vraylar készítményhez nem köthető forgalomban - mondta.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések