Tedd különlegessé a sörtésztában sült padlizsánt, rakj két réteg közé mozzarellaszeletet!
A sörtészta számtalan zöldséghez illik, így a padlizsánhoz is. Akkor is bátran készítsd el, ha nem szereted a sört, hisz nem fogod érezni az ízét. Érdemes a padlizsánt kevés lisztbe forgatni, hogy jobban tapadjon rá a bunda. Feltétlenül kínálj hozzá tejfölös, fokhagymás mártogatóst. Fontos, hogy a sörtésztát ne hagyd állni, rögtön forgasd bele a zöldségszeleteket.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db padlizsán
20 dkg liszt
20 dkg mozzarella
2.5 dl sör
3 db tojás
só
bors
olaj
A mártogatóshoz
33 dkg tejföl
3 gerezd fokhagyma
20 dkg liszt
20 dkg mozzarella
2.5 dl sör
3 db tojás
só
bors
olaj
A mártogatóshoz
33 dkg tejföl
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt karikázd fel, de ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. Sózd be, és hagyd állni 30 percig. A tojások sárgáját keverd ki a sörrel, fűszerezd sóval és borssal, majd adj hozzá 15 deka lisztet is. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a sörös masszához.
A padlizsánt jól csepegtesd le, és két karika közé rakj egy réteg mozzarellát, és rögzítsd egy fogpiszkálóval. Szórd meg a maradék liszttel, majd mártsd a sörös masszába, és óvatosan rakd a forró olajba. Közepes lángon süsd szép pirosra a zöldség mindkét oldalát. Vedd ki az olajból, és papírtörlőn jól csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, rakd kis tálkába, és kínáld a padlizsán mellé.
A padlizsánt jól csepegtesd le, és két karika közé rakj egy réteg mozzarellát, és rögzítsd egy fogpiszkálóval. Szórd meg a maradék liszttel, majd mártsd a sörös masszába, és óvatosan rakd a forró olajba. Közepes lángon süsd szép pirosra a zöldség mindkét oldalát. Vedd ki az olajból, és papírtörlőn jól csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, rakd kis tálkába, és kínáld a padlizsán mellé.
0 Megjegyzések