A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mozzarellás padlizsán ropogós sörtésztában sütve: tejfölbe mártogatva még finomabb

Tedd különlegessé a sörtésztában sült padlizsánt, rakj két réteg közé mozzarellaszeletet!
A sörtészta számtalan zöldséghez illik, így a padlizsánhoz is.  Akkor is bátran készítsd el, ha nem szereted a sört, hisz nem fogod érezni az ízét. Érdemes a padlizsánt kevés lisztbe forgatni, hogy jobban tapadjon rá a bunda. Feltétlenül kínálj hozzá tejfölös, fokhagymás mártogatóst. Fontos, hogy a sörtésztát ne hagyd állni, rögtön forgasd bele a zöldségszeleteket.

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db padlizsán
    20 dkg liszt
    20 dkg mozzarella
    2.5 dl sör
    3 db tojás
    só
    bors
    olaj

A mártogatóshoz
    33 dkg tejföl
    3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A padlizsánt karikázd fel, de ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. Sózd be, és hagyd állni 30 percig. A tojások sárgáját keverd ki a sörrel, fűszerezd sóval és borssal, majd adj hozzá 15 deka lisztet is. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a sörös masszához.

A padlizsánt jól csepegtesd le, és két karika közé rakj egy réteg mozzarellát, és rögzítsd egy fogpiszkálóval. Szórd meg a maradék liszttel, majd mártsd a sörös masszába, és óvatosan rakd a forró olajba. Közepes lángon süsd szép pirosra a zöldség mindkét oldalát. Vedd ki az olajból, és papírtörlőn jól csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, rakd kis tálkába, és kínáld a padlizsán mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések