A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mit igyál fogyókúra mellé? A legjobb italok, melyek segítik a zsírégetést, és oltják a szomjat

Amikor az ember fogyókúrába kezd, szinte az első szabály, ami szembejön vele, hogy nem szabad folyadék formájában fölösleges kalóriát bevinni a szervezetbe, és el kell hagyni a szénsavas üdítőket, cukros gyümölcsleveket. Ezek után könnyű úgy érezni, hogy nem maradt más, csak a csapvíz, pedig nem így van - írja a Femina.hu.
Persze, a vízfogyasztás is igencsak fontos, ahogy arról lesz is szó később, de rengeteg más folyadékhoz is fordulhatsz, ha ízes italra vágysz. Arról azonban ne feledkezz meg, hogy mindimum másfél liter vizet igyál, amit cukor nélkül nyugodtan ízesíthetsz.

Fogyókúrás italok

A folyadékok, melyeket mutatunk, nemcsak finomak, hanem sok esetben még a fogyókúrádban is segítenek, és ellentétben a szénsavas és cukros innivalókkal, nem felfelé, hanem lefelé szaladnak majd tőlük a kilók.

1. A zöld tea az egyik leghatékonyabb fogyókúrás ital. Katechintartalma miatt fokozza a zsírégetést és az anyagcserét. A legjobb választás a matcha, mert abban van a legnagyobb koncentrációban jelen a katechin. A zöld tea koffeint is tartalmaz, ami pörgető hatása miatt növeli az edzések hatékonyságát.

2. A kávé szintén jelentős mennyiségű koffeint tartalmaz, ami javítja a teljesítményt az edzéseken. Ezenkívül kutatások igazolják, hogy csökkenti az étvágyat, és felpörgeti az anyagcserét. A súlytartásban is a segítségedre lehet.

3. A fekete tea, akárcsak a zöld, tartalmaz katechint és koffeint is, ami miatt hasonlóan jó hatással van a súlyvesztésre. Ezenkívül flavonoidokban is gazdag, melyek tovább segítik a fogyást azáltal, hogy csökkentik az étvágyat, stimulálják a zsírégetést, és fokozzák a jóindulatú bélbaktériumok szaporodását.

4. Az almaborecet ecetsavat tartalmaz, ami fokozza a fogyást azáltal, hogy csökkenti az inzulinszintet, javítja az emésztést, és csillapítja az étvágyat. Savassága miatt károsíthatja a fogakat, így óvatosan, kis mennyiségben szabad csak inni, és fogyasztása után érdemes mindig tiszta vízzel öblögetni.

5. A gyömbértea vagy gyömbéres limonádé szintén jó kísérője lehet a fogyókúrának, mivel a gyömbér segíti az emésztést, és csökkenti az étvágyat azáltal, hogy szabályozza a vércukor- és a koleszterinszintet.

6. A fehérjében gazdag italok csökkentik az étvágyat, és növelik a teltségérzetet, mert megemelik az étvágycsökkentő hormonok szintjét, ezért jó szolgálatot tehetnek, ha fogyni próbálsz. Azon kívül az izomépítésben is segítségedre lehetnek. Így fogyaszd őket a fogyáshoz!

7. A só- és cukormentes zöldséglé - ellentétben a gyümölcslevekkel - kifejezetten ajánlott a diéta során. Ha alacsony kalóriatartalmú zöldségekből készíted, jelentősen növelheted a zöldségfogyasztásodat és a vitaminbeviteledet, ami mindig előnyére válik a fogyókúrának.

8. A fodros kel felpörgeti a zsíranyagcserét, így aktívan is hozzájárul a fogyáshoz. Ráadásul igazi szuperélelmiszer, mivel elégetéséhez több energiára van szüksége a szervezetnek, mint amennyit az elfogyasztása termel. Ha ebből a zöldségből készítesz turmixot, garantált az eredmény.

9. Természetesen a vízről sem szabad megfeledkezni. A vízfogyasztás növelése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy gyorsan javíts az egészségeden. Nemcsak eltelít az étkezések között, és ezáltal segít csökkenteni a bevitt kalóriákat, de a hideg víz növeli a nyugalmi energiafelhasználást is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések