Olyan jól néz ki, hogy asztaldísznek is tökéletes a színes, krémes mascarponés torta áfonyával és szederrel megbolondítva. Az íze is mindenkit elvarázsol.
Addig készítsd el ezt a mennyei sütit, amíg friss áfonyát és szedret használhatsz hozzá! Az alapja könnyű, levegős piskóta, amibe kevés kakaó is kerül. A gyümölcspüré színt és frissességet ad a mascarponés sütinek. A látványa gyönyörű, az íze isteni, és alig bonyolultabb, mint a sima piskóta.
Hozzávalók:
A tésztához
16 dkg liszt
16 dkg cukor
8 db tojás
2 dkg kakaópor
1 csipet só
A lila réteghez
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta
20 dkg áfonya
20 dkg szeder
10 dkg cukor
A fehér réteghez
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
A tetejére
10 dkg áfonya
10 dkg szeder
16 dkg liszt
16 dkg cukor
8 db tojás
2 dkg kakaópor
1 csipet só
A lila réteghez
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta
20 dkg áfonya
20 dkg szeder
10 dkg cukor
A fehér réteghez
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
A tetejére
10 dkg áfonya
10 dkg szeder
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. Közben kanalanként add hozzá a cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját. Vegyítsd a kakaót és a lisztet, majd óvatosan, spatulával forgasd a masszába. Arra ügyelj, hogy ne törd össze a habot. Ha a tészta homogén és sima, egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Ha szép magas, elválik az edény oldalától, szúrj bele hegyes kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá tészta, vedd ki a sütőből.
A lila réteghez az áfonyát és a szedret alaposan mosd meg, csepegtesd le, és pépesítsd botmixerrel. A ricottát jól nyomkodd meg villával, majd add hozzá a mascarponét, a cukrot, és habverővel dolgozd össze. Forgasd hozzá a pépesített gyümölcsöket.
A fehér réteghez habosítsd a mascarponét, a cukrot, a citrom levét, reszelt héját és a vaníliás cukrot.
Állítsd össze a tortát, vágd ketté a piskótát. Kend meg a kétszínű krémmel, majd újabb réteg piskóta következik. A tetejére és az oldalára az áfonyás-szedres massza kerül. Díszítsd a tortát gyümölcsökkel, és tedd a hűtőbe legalább négy órára.
A lila réteghez az áfonyát és a szedret alaposan mosd meg, csepegtesd le, és pépesítsd botmixerrel. A ricottát jól nyomkodd meg villával, majd add hozzá a mascarponét, a cukrot, és habverővel dolgozd össze. Forgasd hozzá a pépesített gyümölcsöket.
A fehér réteghez habosítsd a mascarponét, a cukrot, a citrom levét, reszelt héját és a vaníliás cukrot.
Állítsd össze a tortát, vágd ketté a piskótát. Kend meg a kétszínű krémmel, majd újabb réteg piskóta következik. A tetejére és az oldalára az áfonyás-szedres massza kerül. Díszítsd a tortát gyümölcsökkel, és tedd a hűtőbe legalább négy órára.
1 Megjegyzések
köszönöm!