A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei mascarponés, áfonyás, szedres torta: a tészta egyszerű, pillekönnyű piskóta

Olyan jól néz ki, hogy asztaldísznek is tökéletes a színes, krémes mascarponés torta áfonyával és szederrel megbolondítva. Az íze is mindenkit elvarázsol.
Addig készítsd el ezt a mennyei sütit, amíg friss áfonyát és szedret használhatsz hozzá! Az alapja könnyű, levegős piskóta, amibe kevés kakaó is kerül. A gyümölcspüré színt és frissességet  ad a mascarponés sütinek. A látványa gyönyörű, az íze isteni, és alig bonyolultabb, mint a sima piskóta.

Hozzávalók:

A tésztához
    16 dkg liszt
    16 dkg cukor
    8 db tojás
    2 dkg kakaópor
    1 csipet só

A lila réteghez
    25 dkg mascarpone
    25 dkg ricotta
    20 dkg áfonya
    20 dkg szeder
    10 dkg cukor

A fehér réteghez
    25 dkg mascarpone
    10 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    0.5 db citrom

A tetejére
    10 dkg áfonya
    10 dkg szeder

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. Közben kanalanként add hozzá a cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját. Vegyítsd a kakaót és a lisztet, majd óvatosan, spatulával forgasd a masszába. Arra ügyelj, hogy ne törd össze a habot. Ha a tészta homogén és sima, egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Ha szép magas, elválik az edény oldalától, szúrj bele hegyes kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá tészta, vedd ki a sütőből.

A lila réteghez az áfonyát és a szedret alaposan mosd meg, csepegtesd le, és pépesítsd botmixerrel. A ricottát jól nyomkodd meg villával, majd add hozzá a mascarponét, a cukrot, és habverővel dolgozd össze. Forgasd hozzá a pépesített gyümölcsöket.

A fehér réteghez habosítsd a mascarponét, a cukrot, a citrom levét, reszelt héját és a vaníliás cukrot.

Állítsd össze a tortát, vágd ketté a piskótát. Kend meg a kétszínű krémmel, majd újabb réteg piskóta következik. A tetejére és az oldalára az áfonyás-szedres massza kerül. Díszítsd a tortát gyümölcsökkel, és tedd a hűtőbe legalább négy órára. 

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Unknown üzenete…
Szeretném megkérdezni, hogy mekkora sütőformába/tortaformába kell sütni?

köszönöm!