A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laktató, szaftos, ír gulyás: egy tányértól jóllaksz

Az ír gulyás méltó vetélytársa a miénknek. Fekete sörrel megbolondítva az igazi.
Az ízes ír gulyás világszerte híres. Eredetileg birkahúsból készült, ma leginkább bárány vagy marha az étel alapja. Az ízes egytálételt kint még a pubokban is megkóstolhatod. Nem bonyolultabb elkészíteni, mint a mi gulyásunkat. Negyed óra alatt összeállítod, utána már csak néha kell ránézni. Nyáron bográcsban is elkészítheted.

Hozzávalók 4 személyre:

    1.5 kg bárány- vagy marhahús
    0.5 kg krumpli
    2 bögre marhahúsleves
    1 bögre sör
    2 evőkanál sűrített paradicsom
    2 db vöröshagyma
    1 db póréhagyma
    3 db sárgarépa
    3 evőkanál olaj
    2 teáskanál liszt
    1 ág kakukkfű
    1 ág rozmaring
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors

Elkészítés:

Készíts elő mindent, a húst alaposan mosd meg, a zsíros részeket távolítsd el, és kockázd fel ízlés szerint. A répát és a krumplit pucold meg, karikázd fel. A kétféle hagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Add hozzá a húst, szórd meg liszttel, és süss rá kérget.

Rakd hozzá a zöldségeket, a sűrített paradicsomot, és pirítsd még egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal. Öntsd hozzá a levest, majd fedd le. Közepes lángon főzd, közben részletekben a sört is add hozzá. Akkor jó, ha minden puha, ez körülbelül másfél, két óra. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések