Az ír gulyás méltó vetélytársa a miénknek. Fekete sörrel megbolondítva az igazi.
Az ízes ír gulyás világszerte híres. Eredetileg birkahúsból készült, ma leginkább bárány vagy marha az étel alapja. Az ízes egytálételt kint még a pubokban is megkóstolhatod. Nem bonyolultabb elkészíteni, mint a mi gulyásunkat. Negyed óra alatt összeállítod, utána már csak néha kell ránézni. Nyáron bográcsban is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre:
1.5 kg bárány- vagy marhahús
0.5 kg krumpli
2 bögre marhahúsleves
1 bögre sör
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db vöröshagyma
1 db póréhagyma
3 db sárgarépa
3 evőkanál olaj
2 teáskanál liszt
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
0.5 kg krumpli
2 bögre marhahúsleves
1 bögre sör
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db vöröshagyma
1 db póréhagyma
3 db sárgarépa
3 evőkanál olaj
2 teáskanál liszt
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
Készíts elő mindent, a húst alaposan mosd meg, a zsíros részeket távolítsd el, és kockázd fel ízlés szerint. A répát és a krumplit pucold meg, karikázd fel. A kétféle hagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Add hozzá a húst, szórd meg liszttel, és süss rá kérget.
Rakd hozzá a zöldségeket, a sűrített paradicsomot, és pirítsd még egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal. Öntsd hozzá a levest, majd fedd le. Közepes lángon főzd, közben részletekben a sört is add hozzá. Akkor jó, ha minden puha, ez körülbelül másfél, két óra. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.
Rakd hozzá a zöldségeket, a sűrített paradicsomot, és pirítsd még egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal. Öntsd hozzá a levest, majd fedd le. Közepes lángon főzd, közben részletekben a sört is add hozzá. Akkor jó, ha minden puha, ez körülbelül másfél, két óra. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.
0 Megjegyzések