A sajtos karfiol nagyon laktató, nem is kell mellé nagyon más.
Ismét egy remek fogás a karfiol szerelmeseinek! A baconös karfiol egyszerű, de nagyon ízletes étel, amit a háromféle sajt tesz igazán különlegessé. Ha krémes, fűszeres szószban sütöd, a zöldség nem fog kiszáradni a sütőben. A könnyű egytálétel önmagában is laktató, de húsok mellé is kínálhatod.
Hozzávalók:
1 fej karfio
l10 dkg sajtkrém
10 dkg bacon
5 dkg cheddar sajt
5 dkg parmezán
3.5 dl tej
2.5 dkg liszt
2.5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő sós vízbe, majd főzd roppanósra körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló edénybe.
A mártáshoz a vajat olvaszd meg, add hozzá a lisztet, majd amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejet. Kis lángon, folyamatosan kavargatva főzd sűrűre, és húzd le a tűzről. Tedd hozzá a krémsajtot, a cheddart, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, és keverd simára. Öntsd le vele a karfiolokat, és szórd meg apróra vágott baconnel. Forró sütőben süsd össze 20 perc alatt, majd reszelj rá parmezánt, és hintsd meg aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések