A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hajdúszoboszló polgármestere nem indul, Holoda Attila és Czeglédi Gyula nagy meccse lesz ősszel

Sóvágó László Holoda Attila alpolgármesterrel cserélne helyet, ehhez azonban a Czeglédi Gyulának lehet egy-két szava.
Nem indul ősszel a polgármester-választáson Sóvágó László Hajdúszoboszlón, aki 1994 óta a fürdőváros polgármestere - ezt ő maga jelentette be egy Facebook-videóban.

Sóvágó Holoda Attila alpolgármestert ajánlja maga helyett a választók figyelmébe. Azt is közölte, hogy nem vonulna vissza, tovább dolgozna a városért. Szerinte amennyiben Holoda Attilát megválasztanák polgármesternek, ő alpolgármesterként segíthetné a munkáját, biztosítva így a folyamatosságot. Sóvágó László azzal indokolta a döntését, hogy a legutolsó választáson elhatározta, ha sikerül egy olyan embert találnia a közéletben, aki képes a polgármesteri feladatok ellátására, ő akkor befejezi. Sóvágó László azt is közölte, az 5-ös számú választókerületben elindul egyéni képviselőjelöltként.

A hajdúszoboszlói születésű Holoda Attila bányamérnök, sokáig dolgozott a Molnál, pár hónapig volt energiaügyi helyettes államtitkár. 2014-ben a Sóvágó László vezette Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület színeiben szerzett mandátumot és lett alpolgármester.

Ezzel eldőlt, hogy nem mérkőzik meg egymással Hajdúszoboszlón a várost 1994 irányító polgármester és a fürdőt 1996 óta vezető Czeglédi Gyula. 

Czeglédi riválisa így Holoda Attila lesz.

A MI Hajdúszoboszlóért Egyesület kérte fel Czeglédi Gyulát, hogy induljon el az önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként, ezt követően a Hajdúszoboszlói Fiatalok Fóruma is bejelentette, hogy csatlakozik Czeglédi Gyula támogatóihoz.

Azóta a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk Mozgalom, a Jobbik és az LMP helyi politikusa is közölte, hogy ők is Czeglédi mögött állnak. Közlésük szerint változást szeretnének Hajdúszoboszlón, mely szerintük Czeglédi Gyula vezetésével gyorsabban fejlődhetne, mint eddig. 

Czeglédi Gyula vállalta a felkérést, függetlenként indul majd a önkormányzati választáson, amit október 13-án tartanak - írja a dehir.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések