A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így tombolt a késes merénylő Sydney belvárosában

Mostanra már több felvétel is napvilágot látott az incidensről.
Egy iszlamista merénylő késsel hadonászott Sydney belvárosában, ennek következtében egy halálos áldozatot és több szúrt sebbel rendelkező embert találtak a rendőrök. Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok közül egy nőt kórházba szállítottak, az ő állapota stabil, azonban médiaértesülések szerint egy másik nőt már holtan találtak, akinek a torkát vágták el.

A szemtanúk szerint az Allahu akbart kiabáló, Mert Nay névre hallgató férfit végül brit járókelők – akik között profi thai boxos és veterán focista is akadt – fékezték meg: testi erejükkel, valamint székekkel és dobozokkal szorították le az aszfaltra, ameddig ki nem érkeztek a hatóságok. Bár a rendőrség cáfolja, hogy Naynek lettek volna kapcsolatai szélsőséges iszlamistákkal (bár nemrég tért át a muzulmán hitre), találtak nála egy USB-adathordozót, amelyen az Egyesült Államokban és Új-Zélandon elkövetett, állítólagos fehér felsőbbrendűség nevében végrehajtott támadások voltak. Az incidensről két felvétel is kiszivárgott, melyeket szintén járókelők rögzítettek.



888 nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések