Itt az új hétvégi kedvenc! A fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában az egyik legjobb alternatíva a rántott húsra.
A rántott húst szinte mindenki szereti, és ez a változat az egyik legfinomabb. A joghurtos pácban érlelt csirkemell fantasztikusan omlós és kellemesen fokhagymaízű lesz. A bundát pedig a szezámmag teszi különlegessé. Kevésbé hizlal, ha tesiben sütöd meg, hisz nem szívja meg magát olajjal.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell
15 dkg natúr joghurt
15 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál aprított zöldfűszer
só
bors
15 dkg natúr joghurt
15 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál aprított zöldfűszer
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. A joghurtot keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel. Tedd bele a hússzeleteket, és rakd a hűtőbe fél-egy órára.
Pihentetés után a zsemlemorzsát szórd egy tálba, keverd hozzá a szezámmagot, és forgasd meg benne a lecsepegtetett csirkemellet. Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Sütőben is megsütheted a húst, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt pirulnak meg a szeletek.
Pihentetés után a zsemlemorzsát szórd egy tálba, keverd hozzá a szezámmagot, és forgasd meg benne a lecsepegtetett csirkemellet. Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Sütőben is megsütheted a húst, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt pirulnak meg a szeletek.
0 Megjegyzések