A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában sütve: szuperfinom, ropogós rántott hús

Itt az új hétvégi kedvenc! A fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában az egyik legjobb alternatíva a rántott húsra.
A rántott húst szinte mindenki szereti, és ez a változat az egyik legfinomabb. A joghurtos pácban érlelt csirkemell fantasztikusan omlós és kellemesen fokhagymaízű lesz. A bundát pedig a szezámmag teszi különlegessé. Kevésbé hizlal, ha tesiben sütöd meg, hisz nem szívja meg magát olajjal.

Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg csirkemell
    15 dkg natúr joghurt
    15 dkg zsemlemorzsa
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál szezámmag
    2 teáskanál aprított zöldfűszer
    só
    bors

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. A joghurtot keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel. Tedd bele a hússzeleteket, és rakd a hűtőbe fél-egy órára.

Pihentetés után a zsemlemorzsát szórd egy tálba, keverd hozzá a szezámmagot, és forgasd meg benne a lecsepegtetett csirkemellet.  Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Sütőben is megsütheted a húst, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt pirulnak meg a szeletek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések