A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces citromos-áfonyás muffin: süss belőle rögtön két tepsivel

A citromos-áfonyás muffin kellemesen fanyar, hihetetlenül egyszerű, csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat.
A kényeztető citromos-áfonyás muffin rövid időn belül asztalodra kerülhet. Nem lesz száraz, melegben kifejezetten üdítő, és bármilyen rutin nélkül hozzáfoghatsz. Ha mirelit áfonyát használsz, nem szükséges felolvasztani. Tökéletes desszertnek, tízóraira, kirándulásra vagy bármilyen más alkalomra.

Hozzávalók 12 darabhoz:

    2 bögre liszt
    1 bögre cukor
    1 bögre tej
    1 bögre áfonya
    0.25 bögre olaj
    3 teáskanál sütőpor
    1 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 evőkanál citromlé
    1 teáskanál citromhéj
    1 csipet só

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport, és tedd félre. Egy másik edényben verd fel a tojást a vaníliás cukorral, add hozzá az olajat, a tejet, a citrom héját és levét. Forgasd össze a száraz és a nedves hozzávalókat.

Amikor a massza sima, óvatosan keverd hozzá az áfonyát. Kanalazd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinsütőbe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 18-20 perc alatt. Ha az egyik muffin közepébe szúrt fogvájót üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések