A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű kevert kuglóf friss nyári gyümölcsökkel: ez nem szárad ki a sütőben

Ne csak ünnepekre süss kuglófot! A kevert tésztás, sok gyümölccsel feldobott változat meleg nyári napokra is ideális.
Nagy melegben aligha van kedved a dagasztott, kelesztett sütihez, ellenben a kevert tésztás kuglóf remek választás. Puha, omlós lesz, és attól sem kell tartanod, hogy a gyümölcs eláztatja a tésztát, esetleg nem sül át rendesen. A lekvár, a friss gyümölcsök és az édes tészta együtt remek kombinációt alkotnak. A szilva, a ribizli tökéletes bele. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg gyümölcs
15 dkg vaj
4 db tojás
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
lekvár

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd ki jól a kétféle cukorral. Add hozzá a tejfölt, majd egyesével a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a vajas keverékhez. Dolgozd simára a tésztát, és szórd bele a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Ha szeretnél, lekvárt is kanalazhatsz hozzá.

Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Mielőtt kiveszed, ellenőrizd tűpróbával. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést. Amennyiben üresen húzd ki, biztosan átsült. Ha ragad rá massza, süsd tovább. Hagyd a formában kihűlni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések