Csak egy kis változtatás: a süti a tejföltől még finomabb lesz. A szilva pedig tökéletes bele.
Ez a tészta kicsit más, mint a hagyományos piskóta, kevesebb tojás kell bele, viszont tejföl is kerül a sütibe. Így a süti pillekönnyű, és nem olyan kényes, mint a klasszikus piskóta. Bármilyen gyümölccsel isteni, szezonban a szilva remek választás a tésztába. Jól illik még hozzá a fagyi vagy a vaníliasodó.
Hozzávalók 16 szelethez:
35 dkg szilva
30 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
2 dl tejföl
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, a kétféle cukorral és a vajjal keverd jó habosra. Add hozzá a tejfölt, és részletekben dolgozd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és potyogtasd bele a szilvát.
Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 30-35 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből! Szúrj a sütibe egy tűt vagy fogpiszkálót. Ha nem lesz ragacsos, elkészült. Amennyiben túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Tálalás előtt szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések