A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tejbegríz bevált receptje: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes

Se nem folyós, se nem sűrű: a tejbegríz egyik nagy titka az arányokban rejlik. Gyümölcsökkel nyáriasabbá teheted.
A tejbegríz a megunhatatlan kedvencek közé tartozik. Bár nagyon egyszerű, nem nehéz elhibázni. Akkor lesz tökéletes állagú, ha annyi evőkanál grízt teszel bele, ahány deci tejből készíted. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy hűlés közben a tejbegríz tovább sűrűsödik. Nyáron kakaó helyett friss gyümölcsökkel kínáld. 

Hozzávalók 4 személyre:

6 evőkanál búzadara
6 dl tej
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vaj
1 csipet só

Elkészítés:

Öntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folyamatosan kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Végül a vajat is tedd hozzá. Ettől lágyabb, krémesebb lesz. 

Töltsd a tejbegrízt tálakba vagy poharakba, és szórd meg megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsökkel. Melegben behűtve kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések