A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kapros, joghurtos szósz: feldobhatod vele a húsokat, zöldségeket is

Friss salátákhoz, grillezett finomságokhoz is jól illik a behűtött, selymes, ízes kapros-joghurtos szósz.
A saláta mindig remek választás, hisz friss, vitaminban gazdag zöldségekből készül. Ám egy idő után unalmassá válhat, ha mindig ugyanúgy készíted. Öntetekkel változatosabbá, finomabbá teheted. A kapros-joghurtos szósz üde, könnyed, és még a húsokhoz is jól jön. Készítsd el előre, hogy legyen ideje lehűlni. 

Hozzávalók:

2 dl joghurt
1 dl tejföl
2 evőkanál majonéz
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál mustár
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A joghurtot öntsd egy tálba, add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és a megtisztított, préselt fokhagymával. A kaprot és a petrezselymet mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyon apróra. Jól keverd össze a szószt, majd kóstold meg. Ha túl savanykásnak találod, rakj hozzá kevés cukrot is. Akár rögtön tálalhatod, de jót tesz neki, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések