A sokak által kedvelt rántott csirkemell kis változtatással, fűszeres, ínyenc pestóval töltve isteni finom.
Így még jobb a hétvégi kedvenc! A ropogós bundájú csirkemellet felturbózhatod házi készítésű, bazsalikomos pestóval. Érdemes hozzá megpirítani a fenyőmagot, úgy még karakteresebb. A tekercseket sütheted olajban, ám sokkal diétásabb, ha a sütőbe teszed. Tálalj a kész fogás mellé ízletes mártást, esetleg kínálj hozzá zöldségköretet!
Hozzávalók:
2 db csirkemell
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 db tojás
só
bors
A PESTÓHOZ
1 csokor bazsalikom
5 dkg fenyőmag
5 dkg parmezán sajt
5 cl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 teáskanál citormlé
Elkészítés:
A pestóhoz a megmosott bazsalikomokat rakd egy aprítógépbe. Tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a citromlét, a fenyőmagot, és aprítsd össze. Végül keverd hozzá az olívaolajat és a parmezánt. A csirkemellet öblítsd le, hosszában vágd félbe, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd. Kend meg a pestóval, és tekerd fel. Hústűvel vagy fogvájóval tűzd meg, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
Panírozd be a hústekercseket a szokásos módon, tehát előbb forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Egy nagyobb lábosban forrósíts olajat, és rakd bele a húsokat. Süsd aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Sütheted a csirkemellet tepsiben, 180 fokon körülbelül 35 perc alatt pirul meg. Közben pedig forgasd a tekercseket.
0 Megjegyzések