A finom és látványos pitében a lágy, csokis krém és a málna tökéletesen összeillenek.
A csoki és a málna régi páros, ebben a formában mégsem lesznek unalmasak. Az egyszerű, omlós tésztából készült piték töltésére tökéletes a tejszínes, csokis krém. Friss málnával a tetején különösen csábító. Szuper ötlet bármilyen alkalomra, a gyümölcsös édességek és a linzertészták kedvelői is imádni fogják.
Hozzávalók 12 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
13 dkg vaj
6 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
1 csipet só
A CSOKIS KRÉMHEZ
20 dkg étcsoki
20 dkg tejcsoki
10 dkg vaj
3 dl tejszín
4 dkg cukor
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A hideg vajat vágd kisebb darabokra, és morzsold össze a liszttel. Amikor már elég morzsalékos, rakd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Először csak egy evőkanállal tégy hozzá, ha nem akar összeállni, akkor mehet hozzá a maradék. Gyúrd össze, ha sima, rugalmas a tészta, formázz belőle gombócot, és lefóliázva tedd egy órára a hűtőbe.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és rendezd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Szurkáld meg villával több helyen, és 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.
A krémhez a csokikat tördeld kis darabokra, a vajat kockázd fel. A tejszínt és a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a kétféle cukrot, és kezdd melegíteni. Ha eléri a forráspontot, húzd le a tűzről. Rakd bele a csokit és a vajat. Amikor a krém selymes, fényes, öntsd a tésztára, és pihentesd, amíg megszilárdul. Tartsd a hűtőben, tálalás előtt rakd ki gyümölccsel.
0 Megjegyzések