Hirdessen itt

Madridban megbukott, de Sevillában még lehet király

A La Ligában a hatodik helyen záró Sevilla bejelentette, a következő szezontól Julen Lopetegui irányítja az anadalúz gárdát.
Julen Lopetegui történetét alighanem mindenki ismeri, de azért nem árt feleleveníteni: a szakember hibátlan mérleggel vezette ki a spanyol labdarúgó-válogatottat a 2018-as oroszországi vb-re, majd a torna kezdete előtt a Real Madrid bejelentette, hogy a baszk mester veszi át a világbajnokság után a királyi gárda irányítását a búcsúzó Zinedine Zidane-tól, amit igencsak rossz szemmel nézett a spanyol szövetség.

Olyannyira, hogy két nappal a spanyolok első világbajnoki meccse előtt el is zavarták, a helyére Fernando Hierrót nevezték ki, a spanyolok pedig ideje korán búcsúztak a tornától a házigazda elleni nyolcaddöntőben. A dolog nagyon megviselte Lopeteguit, ez jól látszott a bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Real Madridnál és azt is lehetett tudni, hogy borzasztóan nehéz dolga lesz, ha át akarja venni Zidane örökségét a zsinórban három BL-győzelem után.

Gyorsan kiderült, hogy ez nem fog sikerülni, hiába kezdett jól a fővárosi együttes, már az első hullámvölgyből sem sikerült kihúznia a csapatot, a Barcelona elleni októberi 5-1-es vereség pedig beütötte az utolsó szöget Lopetegui röpke madridi vezetőedzői pályafutásának koporsójába, azóta pedig nem is vállalt munkát sehol.

A Sevilla kedden jelentette be, hogy három évre szóló szerződést kötöttek a korábbi szövetségi kapitánnyal, Lopetegui a tíz hónappal kinevezése után menesztett Pablo Machnit váltja, akinek a helyét ideiglenesen Joaquin Caparros vette át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések