A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos, illatos akácszörp házilag: most tedd el télire

Ne maradj le az akácszörpről, már most hozzáfoghatsz az eltevéshez. Különösen jól jön majd, ha meghűlés, megfázás gyötör.
Virágzik, és messziről illatozik az akác, ideje eltenni az idei szörpadagot! Jó, ha sorakozik néhány üveg a polcodon, hisz ezt is segítségül hívhatod, ha meghűlsz vagy köhögsz. Meleg, nyári napokon pedig kiváló hűsítő. Hígítsd vízzel, szódával, de kiváló alap lehet limonádéhoz, koktélokhoz is. Ha biztosra akarsz menni, és sokáig tárolni a szörpöt, az üveg tetejére, két celofán közé rakj kevés tartósítószert. Érdemes az üvegeket mosogatógépben vagy mikróban sterilizálni. 

Hozzávalók:
1 nagy tál akácvirág 
3 l víz
2 kg cukor
8 dkg citromsav
3 db citrom

Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy ott szedj akácvirágot, ahol nincs nagy forgalom, és tiszta a levegő. A virágokat jó alaposan mosd meg, és szedegesd le a szárról. A citromot öblítsd le, dörzsöld meg, karikázd fel. A virágokat szórd egy ötliteres üvegbe, tedd bele a citromot, és öntsd rá a vizet. Fedd le, és rakd hűvös, 10-15 fokos helyre. Hagyd állni három napig, közben kevergesd meg.

Amikor már elég illatos, szűrd le, a virágokat jól nyomkodd ki. Az ízes, illatos levet kezdd melegíteni, majd keverd hozzá a cukrot, a citromsavat, és forrald fel. Várd meg, míg a cukor teljesen elolvad, és kanalazd sterilizált, felforrósított üvegekbe. Pakold szárazdunsztba, és hagyd párnák, plédek között kihűlni. Tartsd száraz, hűvös helyen, felbontást követően pedig a hűtőszekrényben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések