Ha tortaformában sütöd, a vajas piskóta alapú, krémes, fehér csokis süti még elegánsabb, csábítóbb lesz.
A megszokott csokis sütik helyett ezt a mesés desszertet készítsd el! Az édesség alapja a jól bevált, puha, könnyed vajas piskóta. A krém is ellenállhatatlan, a fehér csokihoz keverj mascarponét és tejszínt. Úgy igazán selymes lesz, és nem fog összeesni egy-két óra múlva. A végén dekoráld kedvedre!
Hozzávalók 16 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
10 dkg vaj
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A KRÉMHEZ
20 dkg mascarpone
20 dkg fehér csoki
4 dl tejszín
2 evőkanál cukor
A TETEJÉRE
kókuszreszelék
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy lábosba, add hozzá a tojássárgáját és a kétféle cukrot, majd gépi habverővel keverd habosra. A tojások fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Ekkor már csak spatulával dolgozz.
Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, kicsit egyengesd is el. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amíg hűl, készítsd el a krémet.
A csokit tördeld kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd fel. Húzd le a tűzről, add hozzá a cukrot, a mascarponét, és jól keverd össze. A tejszínt verd kemény habbá, majd részletekben add a fehér csokis masszához. A piskótát vágd két-három részre, és kend meg a csokis krémmel, hagyj a tetejére és az oldalára is. Szórd meg kókuszreszelékkel vagy csokiforgáccsal.
0 Megjegyzések