A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajttal, spárgával töltött csirkemell ropogós bundában: tepsiben is megsütheted

Ha szereted az egészséges spárgát, tekerd csirkemellbe, majd rántsd ki! Mivel tepsiben sütöd, nem tocsog az olajban.
A töltött, göngyölt, rántott húst rengeteg módon variálhatod. Spárgával és sajttal igazán ínycsiklandó főfogás lesz. Nem kell túlfűszerezni, hogy domináljon a spárga különleges íze. Jó, ha minél többféle ételbe belecsempészed a tavasz egyik nagy kedvencét. A spárga ugyanis gyógyítja a testet, segíti az emésztést, és alig van benne kalória. 

Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell
1 csomag spárga
15 dkg zsemlemorzsa
12 dkg liszt
12 db tojás
10 dkg sajt
1 teáskanál cukor
bors

Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet, majd vágd be, és nyisd szét, mint a könyvet. Kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd be ízlés szerint. A spárgát tisztítsd meg, és sós, cukros vízben főzd 10-15 percig. Szedd ki a zöldséget, és csepegtesd le. 

A csirkemellre rakj spárgát és a sajtot, majd panírozd be a szokásos módon, azaz forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Rendezd a húsokat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át a csirkemelleket, hogy egyformán piruljanak. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések