A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan, epres, mascarponés palacsinta: olyan az íze, mint a sajttortának

Ha a lekváros vagy túrós helyett extra palacsintára vágysz, kényeztesd a családot, a barátokat epres-mascarponés változattal!
Az epret csak szeretni lehet, és, amikor szezonja van, szinte mindenbe tennénk. Így a palacsintába is. Ha tejszínes-mascarponés krémmel is megtöltöd a tésztát, a sajttortához nagyon hasonló ízvilágot kapsz. Ezzel a recepttel a palacsinta is jól fog sikerülni, tökéletes lesz az íze és az állaga is. 

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 db tojás
3 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

A KRÉMHEZ
30 dkg eper
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
3 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, a sót, és keverd kicsit gépi vagy kézi habverővel. Rakd hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig, majd keverd hozzá az olajat is. Így kevesebb eséllyel ragad le a tészta. Süsd ki a palacsintákat a szokásos módon. 

A töltelékhez a mascarponét keverd össze a cukorral, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rakj mindegyikbe megmosott, szeletelt epret. Hajtogasd össze, vagy tekerd fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések