Hirdessen itt

Rendkívüli ülést tartott az ellenzék, hiszen tudják: kampány van

Rendkívüli ülést tartott az Országgyűlés. A Fidesz–KDNP szerint az ellenzék kezdeményezése kampányakció volt, ezért az ülésen nem vett részt.
Az „egyre súlyosbodó lakhatási válság” azonnali megoldására rendkívüli parlamenti ülést tartottak pénteken az ellenzék kezdeményezésére, de csak a napirend előtti felszólalások hangzottak el, mert – a kormánypártok távolléte miatt – a Ház nem volt határozatképes, így nem tudta megszavazni napirendjét.

Az ülést a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint független képviselők kezdeményezték múlt héten, és azt a javaslatot tárgyalták volna meg, amely a gyermekes családok hajléktalanságának a megelőzéséhez szükséges törvénymódosításokat tartalmazza. Az előterjesztés előírná a települési önkormányzatoknak, hogy biztosítsanak elhelyezést a kilakoltatás által fenyegetett, kilakoltatott, illetve lakhatásukat elvesztett helyi kötődésű gyermekes családoknak.

Azt követően, hogy határozatképtelen lett az Országgyűlés ülése, a kilakoltatások és a végrehajtási eljárások leállítására szólítottak fel az ellenzéki pártok a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatójukon.

A Fidesz–KDNP szerint az ellenzék kezdeményezése egy kampányakció volt, ezért abban nem vett részt. A Fidesz-frakció pénteken az MTI-nek küldött közleményében kifejtette: „azok az ellenzékiek akcióznak most a parlamentben, akik devizahitelekbe hajszolták az embereket, de egyetlen, a bajba jutottakat segítő intézkedést sem szavaztak meg.”

Az eszközkezelő az elmúlt években 36 ezer családot mentett meg, akik közül már csaknem húszezren jelezték, hogy élnek a felkínált lehetőséggel, és így visszakapják otthonukat – közölték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések