Támogassa munkánkat, hogy minél több hasznos információval szolgálhassunk önnek. Valamint, hogy reklámmentessé tehessük a portált.

Aggódik a melegekért az EU főképviselője

A homoszexuális, leszbikus, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) emberek napi szinten vannak kitéve a megkülönböztetés különböző formáinak, ami aláássa az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglalt legalapvetőbb emberi jogi alapelveket - jelentette ki Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.
Mogherini a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni világnap alkalmából tett nyilatkozatában hangsúlyozta, egyes kulturális, tradicionális vagy vallási értékeket továbbra is felhasználnak a szexuális kisebbségek üldöztetéséhez, a velük szembeni megkülönböztetés, megfélemlítés és durva bánásmód igazolására.

„Az Európai Unió mind az unió területén, mind azon kívül továbbra is küzd az szexuális kisebbségekkel szembeni hátrányos megkülönböztetés és erőszak büntetlensége ellen” 

– fogalmazott.

Számtalan, az igazságtalanság ellen küzdő, valamint az elnyomás és a megkülönböztetés áldozatainak hangot adó LMBTI-jogi aktivista van kitéve gyakori támadásoknak a világ számos részén. Az EU ezért 2018 novembere óta a demokrácia és az emberi jogok támogatására szolgáló uniós eszközök révén támogatja azon LMBTI-jogvédőket és szervezeteiket, amelyek olyan területeken tevékenykednek, ahol a szexuális kisebbségeket leginkább fenyegeti a megkülönböztetés 

– húzta alá.

Az EU a tagállamokkal karöltve továbbra is támogatja ezen aktivisták kiemelkedő jelentőségű munkáját, és teszi ezt mindaddig, amíg valamennyi LMBTI közösséghez tartózó ember szabadon és biztonságban nem élhet 

– tette hozzá Mogherini.

0 Megjegyzések