A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Premier League: újabb csodában bízik a Liverpool

Az utolsó fordulóban vasárnap dől el a bajnoki cím sorsa az angol labdarúgó Premier League-ben: a címvédő és listavezető Manchester City a Brighton otthonában lép pályára, míg a mögötte egy pont hátránnyal második FC Liverpool a Wolverhampton Wandererst fogadja.
A két élcsapat az idény során 26-szor cserélt helyet a tabella első és második helyén, és a Vörösök szurkolói abban reménykednek, hogy ez most is megtörténik. A Liverpoolnak mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy 1990 után ismét bajnoki címet ünnepelhessen, a Citynek viszont a rivális kudarca esetén vereséggel is összejön a címvédés.

A Pep Guardiola irányította City sorozatban 13 győzelemnél tart a bajnokságban, és kisebbfajta csoda lenne, ha a kieséstől éppen csak megmenekült Brighton otthonában szakadna meg a remek sorozata. Liverpoolban azonban hisznek a csodákban, főleg kedd óta, amikor a csapat a 0-3-s első mérkőzés után hazai 4-0-as diadallal elbúcsúztatta a Barcelonát a Bajnokok Ligájában, ezzel bejutott a sorozat döntőjébe. A Pool az előző nyolc meccsét megnyerte a PL-ben, az Anfield Roadon pedig még veretlen ebben a szezonban, 16 győzelem és 2 döntetlen a mérlege.

Amennyiben a City végez az első helyen, tíz évvel a városi rivális United után az első csapat lesz, amely megvédi címét az angol élvonalban.

"A City nagyszerű gárda, de a miénk is az. A legvégéig küzdöttünk. Akármelyik együttes lesz a bajnok, megérdemli. A mi szempontunkból azt mondhatom: ennél többet nem tudtunk tenni" - fogalmazott Jordan Hendersona, a Liverpool csapatkapitánya.

Az 1992-ben létrehozott Premier League történetében mindössze nyolcadszor fordul elő, hogy az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa. Miután a kiesők már korábban meglettek és tulajdonképpen a BL-indulást érő helyek is elkeltek - az ötödik Arsenal csak abban az esetben előzhetné meg a negyedik Tottenham Hotspurt, ha úgy győz, a rivális pedig úgy kap ki, hogy eltűnik a két együttes közötti nyolcgólos gólkülönbség, amely a Spurnek kedvez -, vasárnap minden szem Brightonra és Liverpoolra szegeződik majd.

Premier League, 38. (utolsó) forduló:
vasárnap:
Brighton-Manchester City 16.00
Burnley-Arsenal 16.00
Crystal Palace-Bournemouth 16.00
Fulham-Newcastle 16.00
Leicester City-Chelsea 16.00
Liverpool-Wolverhampton Wanderers 16.00
Manchester United-Cardiff City 16.00
Southampton-Huddersfield Town 16.00
Tottenham Hotspur-Everton 16.00
Watford-West Ham United 16.00

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések