A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Országjáró turnéra indul a püspökladányi születésű Szabó Balázs és bandája

„Mi ezzel a hangos és színes filmmel szeretnénk tovább rajzolni őt (Radnóti Miklóst) a világba, fogadjátok szeretettel a Hasonlatok című koncertfilmünket!” – írta hivatalos Facebook-oldalára a nyolcfős zenekar.
A tizedik évét ünneplő zenekar május ötödikén rakta ki koncertfilmjét a legnagyobb videómegosztó portálra, s ez idő alatt csaknem kilencezren tekintették meg.

A hang- és képfelvétel a Kiscelli Múzeum templomterében készült, s a zenekar élőben rögzítette a dalokat. A 65 perces kisfilmben olyan ismert, a zenekar által megzenésített Radnóti-vers csendül fel, mint például a 2012-es lemezen megjelent Bájoló című muzsika, melyet több mint hétmillióan láttak a YouTube-on. Balázsékhoz hasonlóan a Random Trip – a főváros egyik leghíresebb improvizatív, folyamatosan kiegészülő zenekara – is épp a tizedik évébe lépett, így Palya Bea, Saiid és Szabó Balázs közös zenélésre adta a fejét; s így született meg a Dobban című dal, mely már egy hónapja színesíti a YouTube zenei palettáját.


„Itt kopogtat ablakainkon a május, mi pedig hangosan visszakopogunk, mert a hosszú pihenő után akad bőven mesélni valónk, muzsikánk pedig még annál is több! Bizony ám, végre fölkerekedünk és útnak indulunk, hogy megnyissuk az ünnepi koncertjeink sorát – most már meg sem áll kalandozásaink jubileumi szekere!” – olvashatták a rajongók a közösségi oldalukon.


Sőt koncerteznek a pünkösdöt megelőző pénteken a Budapest Parkban, emellett július 27-én jubileumi koncertet adnak a Művészetek Völgye fesztiválon, ahol nem is akármilyen felállásban muzsikálnak: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel és a kerek évforduló alkalmából ismét összeáll a Szabó Balázs Bandája és a Modern Art Orchestra.

Forrás: haon.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések