A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, morzsás, rebarbarás pite bogyós gyümölcsökkel: mennyei és egyszerű

Ennél gyorsabb, egyszerűbb nem is lehetne a pitekészítés! Csak morzsold össze a tésztát, majd szórd meg rebarbarával és bogyós gyümölcsökkel.
Az édes tészta és a kicsit savanykás, rebarbarás-bogyós gyümölcsös töltelék tökéletes ízharmóniát alkotnak. Eper, málna, áfonya együtt, de akár külön-külön is kerülhet a töltelékbe. A tésztát öt perc alatt összemorzsolod, és el sem tudod hibázni. A morzsás sütik melegen és langyosan a legfinomabbak, főleg fagyival tálalva.  

Hozzávalók:
25 dkg rebarbara
20 dkg bogyós gyümölcs
20 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A rebarbarát pucold meg, vágd kis darabokra, a bogyós gyümölcsöket pedig mosd meg. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat és négy deka cukrot, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze. A felét szórd egy közepes tepsibe vagy tűzálló tál aljába. Rakd rá a rebarbarát és a gyümölcsöket, hintsd rá a maradék cukrot, a vaníliát, majd fedd be a morzsa másik felével.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a teteje szép piros, ropogós, a töltelék pedig puha, kiveheted a sütőből. Megszórhatod porcukorral, vagy kínálhatsz mellé fagyit. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések