Hirdessen itt

Krémes, tejszínes, rebarbarás leves: egyszerre édes és savanykás

Ha a rebarbarás krémlevesbe epret is teszel, finomabb és élénkebb színű lesz.
A rebarbarának igazán különleges az íze, fantasztikus finomságokat, kompótot, pitét, kevert sütit is készíthetsz belőle. Sőt, feltétlenül próbáld ki a rebarbarás krémlevest! A tejszíntől finom selymes, eperrel pedig igazán vonzó. Melegebb napokon, tejszínhabbal vagy fagyival, hidegen kínáld! 

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag rebarbara
20 dkg eper
4 evőkanál cukor
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 marék pisztácia

Elkészítés:
A rebarbara mindkét végét vágd le, és éles késsel, vékonyan távolítsd el a külső héját. Mosd meg, és vágd két-három centis darabokra. Az epret csumázd ki, darabold fel, és a rebarbarával együtt tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd fűszerezd ízlés szerint cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliával.

Főzd körülbelül 15 percig, majd, amikor minden puha, öntsd hozzá a tejszínt. Rottyantsd össze. Ha selymesebben, krémesebben ennéd, botmixerrel turmixold össze. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések