A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európa-liga: a döntő volt Hazard búcsúmeccse, Sarri még nem tudja, hogy marad-e

Nagy lehetett az öröm a Chelsea háza táján szerda éjjel, hiszen a csapat 2013 után másodszor nyerte meg az Európa-ligát, ugyanakkor a siker több kulcsszereplője is távozhat.
A Chelsea szerda este 4-1-re legyőzte az Arsenalt az Európa-liga bakui döntőjében, ezzel története során másodszor hódította el a második számú európai kupasorozat serlegét. A döntő egyik főszereplője az az Eden Hazard volt, aki 2012 óta áll a londoni kékek szolgálatában, s aki minden bizonnyal a fináléban öltötte magára utoljára a Chelsea mezét.

"Az volt a célom, hogy elhódítsuk a trófeát, szerencsére ez sikerült is. Két héttel ezelőtt meghoztam egy nagyon fontos döntést. Nagyon úgy néz ki, hogy ez volt a búcsúmeccsem a Chelsea-ben, de persze a futballban soha nem lehet biztosra menni. Még nem tudom, hogy melyik csapatban folytatom, de pár napon belül ez is el fog dőlni"

- nyilatkozta a 28 éves belga klasszis a lefújást követően.

A Chelsea-nek nem volt éppen zökkenőmentes szezonja, s ezt bizony Maurizio Sarri vezetőedző a saját bőrén tapasztalta meg. A londoni klubnál első szezonját záró trénerrel kapcsolatban az elmúlt napokban egyre intenzívebben emlegették a Juventust, azonban Sarri még nem gondolkodik ennyire előre.

"Boldog vagyok, de természetesen tudni szeretném, hogy a klub is boldog-e. Néhány nap múlva döntünk, de jelenleg élő szerződésem van, így ebben a pillanatban nem beszélhetünk arról, hogy megyek-e vagy sem. Kedvelem a Premier League-et, és szerencsésnek érzem magam, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságának az egyik legjobb csapatát irányíthatom"

- utalt a vezetőedző arra, hogy benne van a pakliban az esetleges távozása is.

Az olasz szakember a döntővel kapcsolatban elmondta, a félidőben kockáztatott, amikor arra kérte csapatát, támadjon bátrabban, de ez végül bejött.

"Fennállt a veszélye, hogy ezzel a nyíltabb taktikával veszítünk, de szerettem volna, ha a csapatom nagyobb bátorsággal járatja a labdát. Azt hiszem, játékosaim a második félidőben jól tették a dolgukat"

- tette hozzá Sarri.

Az Arsenal trénere, Unai Emery elismerte a Chelsea győzelmét, a spanyol edző elmondta, amikor egygólos hátrányba kerültek megpróbáltak benne maradni a mérkőzésbe, de amikor a Chelsea megszerezte a második gólját, akkor nagyon nehézzé vált a dolguk. Emery hozzátette, a mezőnyben jól teljesítettek a játékosai, ezért talán többet érdemeltek volna, de nem tudták kihasználni a helyzeteiket és ez megbosszulta magát.

Az Arsenal vereségével az is eldőlt, hogy az Ágyúsok a következő szezonban sem indulhatnak el a Bajnokok Ligájában, de Emery kiemelte, a fiatalabb játékosok bevonásával folytatják a megkezdett munkát és részben új csapatot szeretnének építeni, mert a jelenlegi szintjük kevésnek bizonyult.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések