Hirdessen itt

Az író ezért egészséges

Egy pohár hideg író nagyszerű szomjoltó tud lenni, de nem ez az egyetlen előnyös tulajdonsága. Számos egyéb dolog miatt is érdemes lehet rendszeresen fogyasztani, ha tehetjük.
Sok benne a fontos tápanyag és vitamin

Az íróban sok a vas, a kálium, a foszfor, a nátrium és a cink, valamint bőven van benne A-, D-, E- és B-vitamin is. Emellett igen gazdag kalciumforrás: egy pohárnyiban 282 milligramm található, éppen ezért rendszeres fogyasztása segít egészségesen tartani a fogakat és akadályozhatja acsontritkuláskialakulását. Sok benne a bioaktív protein is.

Tápláló folyadékpótló

Egy pohár íróban 152 kalória található, zsírszegény verziójában pedig 98. Sokkal jobb, ha a nagy melegben íróval oltjuk a szomjunkat, mint cukros üdítőkkel, ráadásul a jóllakottság érzetét is tovább segít fenntartani.

Laktózérzékenyek számára is fogyasztható lehet

Kutatások szerint az erjesztés csökkenti a tejtermékek laktóztartalmát, így a laktózérzékenyek közül vannak, akiknek a szervezete tolerálja a fogyasztását anélkül, hogy hasmenést vagy egyéb kellemetlen tüneteket produkálna.

Jót tesz a bőrnek

Arcunkat és nyakunkat is bekenhetjük íróval, egyfajta pakolásként használva. Hagyjuk fent 15 percig, majd mossuk le. Sőt akár a fürdővizünkbe is keverhetjük. A benne lévő értékes anyagok hatására bőrünk simább, hidratáltabb lesz, és az apróbb ráncokat is kisimíthatja. Napégéseinket is kezelhetjük hasonló módszerrel, csak arra figyeljünk, hogy ilyenkor a víz legfeljebb langyos legyen.

Csökkentheti a vérnyomást

A krónikusan magas vérnyomás növelheti a különböző szívbetegségek, a stroke, a szívroham vagy a vesebetegség kialakulásának esélyét. A rendszeres írófogyasztás egy tanulmány szerint körülbelül egy hónap alatt segíthet csökkenteni a magas vérnyomást.

Forrás: HáziPatika.com

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések