A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Testőrökkel ment koncertre a politikusnő

Zuzana Čaputová jövendőbeli államfő két héttel a megválasztása után magánlátogatást tett Prágában. Kedden a TOP 09 képviselőjével és az egykori cseh külügyminiszterrel, Karel Schwarzenberggel vacsorázott, aki a kampánya során is támogatta őt.
Čaputová találkozott a Václav Havel Könyvtár igazgatójával, Michael Žantovskýval, majd este a legendás amerikai énekes, Bob Dylan koncerjére látogatott el – tájékoztatott a Blesk napilap.

„Magánprogramja van Csehországban“

– mondta a Fekvence 1 rádióadónak Čaputová szóvivője, Martin Burgr.

A hírek szerint Čaputová kedden repült Pozsonyból Prágába az élettársával, Peter Konečnýval együtt. A jövendőbeli államfőt szlovák állami testőrök kísérik, akiket a győzelme után rendeltek ki mellé.

„Együtt vacsoráztunk, volt ott néhány vendég és halat ettünk“

– mondta a Blesknek Schwarzenberg.

Burgr elmondása szerint hétvégéig Čaputovának nincsen semmilyen nyilvános programja, ezután pedig szabadságra megy.

„Čaputová asszonynak május végéig van betervezve a pihenőprogramja. Ezalatt az idő alatt nem tervez semmilyen nyilvános szereplést, illetve interjúkat sem ad“

– tájékoztatott Burgr.

Čaputová június közepén váltja Andrej Kiskát az elnöki palotában. A hagyományok szerint az első hivatalos útja államfőként Csehországba vezet majd, ahol Miloš Zeman államfővel találkozik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések