A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült, marhahúsos burrito: szaftos, sajtos, és nagyon finom

Sütőben sütve még finomabb a marhahúsos-babos burrito. Már egy tekercstől jóllaksz.
Otthon is készíthetsz ínycsiklandó burritót. Töltsd meg a tortillát húsos, babos, kukoricás raguval, és nem kérdés, hogy az utolsó falatig elfogy. Amennyiben bírod a csípőset, a chilit se hagyd ki. Ha a lapokat kicsit megmelegíted, mielőtt ráteszed a tölteléket, könnyebben bánsz vele. A sütőben pedig jól összeérnek az ízek. Tejföllel tovább fokozhatod az élvezetet. 

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált marhahús
10 dkg sajt
6 db tortilla
2 db babos-kukoricás konzerv
2 dl sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
bors
chili (elhagyható)
olaj
tejföl
lime (opcionális)

Elkészítés:
A vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg, majd rakd hozzá a marhahúst, és kevergesd, amíg kifehéredik. Öntsd hozzá a paradicsomot, és párold kis lángon 15-20 percig. Mehet hozzá a bab, a kukorica, a chili, és sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd együtt öt-tíz percig. A tortillákat töltsd meg a húsos keverékkel, és a lapokat csavard fel.  

A maradék szószt öntsd egy tűzálló tál aljára, és rakd bele a tekercseket. Szórd meg reszelt sajttal és petrezselyemmel. Mehet még rá tejföl, esetleg egy-két szelet lime is. Süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések