Hirdessen itt

Serpenyőben sült sertésszelet karamellizált hagymával: szaftos, omlós, fűszeres

Szaftos, omlós, kellően fűszeres, szóval ez a sertésszelet nagyon csábító. Talán mégis a hagymától lesz igazán különleges.
Igazi ízkavalkádra számíthatsz, ha elkészíted a fűszeres, serpenyőben sült sertésszeletet. A karaj szárazabb, a tarja kicsit zsírosabb, szaftosabb, de mindkettő remek választás hozzá. Egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető, ettől függetlenül akár még nagy családi lakomán is megállja a helyét. A hagyma a sütés során kellemesen édeskéssé válik.

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sertéstarja vagy karaj
3 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál mustár
1 teáskanál kakukkfű
1 ág rozmaring
bors
vaj

Elkészítés:
A sertéskarajt vagy a tarját öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. Vágd fel körülbelül két centi vastag szeletekre, kicsit ki is klopfolhatod. A hús minden oldalát sózd, borsozd be, kend be mustárral, szórd meg kakukkfűvel és rozmaringgal. Letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára, még jobb, ha hosszabb ideig pácolod. 

Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a szeleteket, és süsd szép pirosra a hús minden oldalát. Önts rá kevés vizet, majd párold puhára a sertést. A vöröshagymát pucold meg, majd vágd fel. A visszamaradt zsiradékhoz rakj kevés vajat, és süsd aranyszínűre. Tálaláskor tedd a szeleteket a tányérra, és pakold meg karamellizált hagymával. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések