A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, medvehagymás falatok vajas tésztából: az utolsó pillanatban is elkészítheted

Használd ki, hogy könnyen beszerezheted a medvehagymát! Isteni falatokat készíthetsz belőle, és még 30 perc sem kell hozzá.
A vendégek örülni fognak, ha sajtos, medvehagymás falatokkal kínálod őket, de akár különleges reggeli is lehet egy bögre teával. A vajas süti tele van csodás ízekkel. A medvehagyma illata és íze is nagyon hasonlít a fokhagymához, csak valamivel gyengébb. Ez a süti egyszerűbb és gyorsabb, mint a pogácsa, bár felveszi vele a versenyt. Még a tetejére is szórhatsz sajtot. 

Hozzávalók:
22.5 dkg liszt
10 dkg sajt
7 dkg vaj
1 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csokor medvehagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
tej

Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sót, a borsot és a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, rakd hozzá a tojást, és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon, de ne legyen túl lágy. 

Végül dolgozd hozzá a reszelt sajtot és az apróra vágott medvehagymát. Formázz a masszából gombócot, és lisztezett felületen nyújtsd ki három-öt milliméteresre. Késsel vágd tetszőleges méretű falatokra. Lehet háromszög, négyszög, de akár kiszúrhatod pogácsaszaggatóval is.

Rakd a tésztát zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések