A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, illatos amerikai kukoricakenyér - Se dagasztás, se kelesztés

A puha, illatos kukoricakenyeret nem nehezebb elkészíteni, mint a muffint. Itt a bizonyíték!
Az amerikai kukoricás kenyér elsősorban délen vált népszerűvé. Ott szívesen kínálják lekvárral, vajjal, de ragukhoz, salátákhoz is kitűnő. A mi klasszikus kenyerünkre nem nagyon emlékeztet, sokkal inkább a kukoricaprószára. Sütheted klasszikus kenyérformában, de akár lábosban vagy muffinsütőben is. Nincs vele sok macera, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, és betolni a sütőbe.

Hozzávalók 16 szelethez:
1 bögre liszt
1 bögre kukoricadara
1 teáskanál szódabikarbóna
3 dkg vaj
2.5 dl tej
2 teáskanál méz
2 db tojás
1 csipet só

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy külön tálban habosítsd a tojást a tejjel és az olvasztott vajjal, majd forgasd a keveréket a száraz elegyhez. Egy kenyérformát vagy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, és szórd meg liszttel, majd egyengesd bele a sima masszát.

Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. Ha beleszúrsz egy fogvájót vagy tűt, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Pihentesd 10 percig, utána szedd csak ki a formából. Langyosan a legfinomabb. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések