A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül: ez valami isteni

Ilyenkor vétek lenne kihagyni a pogácsából a medvehagymát. Ez a leggyorsabb változat, és az íze is csodás.
A tavasz kedvencét, az egészséges medvehagymát nagyon változatosan felhasználhatod sütés-főzés során. A sós sütiket is finomabbá teheted vele. Ennek a szuperegyszerű változatnak a túrós-sajtos pogácsa az alapja. Nem kell keleszteni, dagasztani, viszont feltétlenül pihentesd a hűtőben. Akkor lesz omlós, ha a vaj nem olvad meg gyúrás közben. 

Hozzávalók 30 darabhoz:
25 dkg túró
25 dkg vaj
25 dkg liszt
15 dkg sajt
1 csokor medvehagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd meg, és vágd apróra. A leggyorsabb, ha aprítógépbe teszed. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, a villával átnyomkodott túrót és a hideg, felkockázott vajat. Gyorsan gyúrd össze, majd mehet hozzá a medvehagyma is. Formázz a masszából egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára. 

Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen. Ha szeretnéd, késsel be is rácsozhatod a tetejét, kend meg villával felvert tojással, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúrókkal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések