Labdarúgó NB I - Fordított és Mezőkövesden is nyert a Ferencváros

A listavezető Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 28. fordulójában.
A fővárosiak sorozatban hetedik győzelmüket aratták, s újabb lépést tettek a bajnoki cím felé. 

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry-Ferencváros 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, 4030 néző, v.: Farkas Á. 
gólszerzők: Drazic (17.), illetve Dvali (48.), Bőle (80.)
sárga lap: Cseri (38.), Molnár (87.), Koszta (93.), Iszlai (94.), illetve Tokmac (51.), Leandro (55.), Isael (89.)

Mezőkövesd:
Szappanos - Vadnai (Eperjesi, a szünetben), Pillár, Katanec, Silye - Meszhi, Iszlai - Moutari, Molnár G. (Koszta, 88.), Cseri (Vajda, 84.) - Drazic

Ferencváros:
Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Leandro, Haratin (Bőle, 78.) - Varga R. (Isael, 64.), Tokmac, Petrjak - Szihnyevics (Böde, 68.)

Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel indult a találkozó, helyzetet azonban nem sikerült kialakítania a listavezetőnek. A kontratámadásokra berendezkedő hazaiak ugyanakkor az első lehetőségükkel éltek, és a folytatásban is hasonló taktikát követve visszaálltak védekezni. Az FTC fölénye meddőnek bizonyult, bár a félidő hajrájában többször is veszélyeztetett, Blazic például a kapufára fejelte a labdát, de gólt nem szerzett a csapat.

A szünetet követően egy szöglet után azonnal egyenlítettek a vendégek, és csakúgy, mint az első játékrészben, többet volt náluk a labda, ám nagy helyzet nem alakult ki Szappanos kapuja előtt. Ezzel szemben Dibusznak kétszer is nagyot kellett védenie, a kövesdi támadásokban mindig benne volt a gól lehetősége. A vezetést és egyben a győzelmet jelentő találatot végül mégis a fővárosiak szerezték meg, az elalvó hazai védelem hibáját kihasználva a két perccel korábban beállt Bőle volt eredményes. Az utolsó percekben a Mezőkövesd beszorította ellenfelét, de egyenlítenie nem sikerült.

(MTI)

0 Megjegyzések

Hirdetés