Labdarúgó NB I - Fontos három pontot szerzett a Haladás az MTK ellen

Az MTK 1-0-ra kikapott a sereghajtó Haladástól Szombathelyen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában szombaton. 
A legutóbbi hat meccséből immár ötször győztes, és az élvonalban maradástól már csak négypontos hátrányban lévő Haladás számára kötelezőnek tűnt a három pont begyűjtése, ugyanis az MTK - sikertelenül - a találkozó elhalasztását kérte, mivel egy vírusos fertőzés miatt a felnőtt és az U19-es keret jó néhány játékosa betegséggel küzd.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 1-0 (0-0)

Szombathely, 3440 néző, v.: Szőts
gólszerző: Gaál (86.)
sárga lap: Habovda (22.), Rabusic (42.), Mohl (59.), illetve Vogyicska (36.), Szelin (45+1.)

Haladás:
Király - Habovda, Jagodics, Németh Mil., Mohl- Dausvili, Holodiuk (Németh Má., 81.) - Bamgboye, Rui Pedro, Ivanov (Gaál, 72.) - Rabusic (Ofosu, 61.)

MTK:
Horváth - Katona, Balogh, Gengeliczki, Szelin - Pintér (Bognár, a szünetben), Vass Á., Vogyicska - Schön, Lencse (Diallo, 64.), Mihajlovic (Kanta, a szünetben)

A hazaiak kezdték aktívabban a feszült hangulatú találkozót, és az első negyedóra után az első nagy lehetőségüket is kialakították, míg a támadásban visszafogott fővárosiak bő fél óra elteltével jutottak el komoly lövőhelyzetig. Bár a házigazda további két nagy helyzetet kidolgozott a szünetig, gól nem esett az első játékrészben.

A fordulásra kettős cserét hajtott végre az MTK, a játék pedig nyugodtabb és helyzetekben visszafogottabb lett. Az utolsó negyedórában egyre több kockázatot vállalt a Haladás a győzelem megszerzéséért, majd a 86. percben a csereként beálló Gaál ugrott ki a védők közül, és értékesítette a ziccert. Ezzel a kiesés elkerüléséért küzdő szombathelyiek újabb értékes három ponttal gazdagodtak.

(MTI)

0 Megjegyzések

Hirdetés