A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, borsos tokány sok szafttal: a pörköltnél is finomabb

A borsos tokány hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak szalonna is kerül bele, míg pirospaprika nem kell hozzá.
A tokány régi nagy menzai kedvenc, sokféle változata van, borsós, borsos, gombás vagy éppen hentes. Mindegy, hogy melyiket választod, biztos, hogy mindenki elégedett lesz. A borsos tokány sertéslapockából és combból is nagyon finom, kellemesen fűszeres, és jó szaftos lesz. Kínálhatod főtt tésztával, rizzsel vagy akár nokedlivel. 

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéshús
15 dkg szalonna
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 mokkáskanál bors
1 teáskanál só
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A húst mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát aprítsd fel, a zöldségeket is darabold fel. A csíkokra szelt szalonnát pirítsd meg, és a zsírján fonnyaszd meg a hagymát. Tedd hozzá a húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, rakd hozzá a zöldségeket, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.

Közepes lángon, lefedve főzd addig, amíg a hús puha lesz, a víz pedig elfő. Ha szeretnéd sűríteni a szaftot, dobj hozzá egy evőkanál lisztet. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, és a körettel együtt kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések