A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A 3 legfőbb oka, hogy megrekedünk az életben

Az életed során többször is érezheted azt, hogy elértél egy út végéhez, és nem tudod, merre menj tovább. Emberként mindannyian a szokások rabjai vagyunk. Szükségünk van arra, hogy az állandóság jelen legyen az életünkben, de néha épp ez az, ami miatt megrekedünk. Általában az alábbi három dolog áll a háttérben, de szerencsére aggodalomra nincs ok, hiszen lehet tenni ellenük.
Múltbeli trauma

Sokan hiszik azt tévesen, hogy a trauma egy olyan dolog, ami csak néhány emberrel történik meg. De az igazság az, hogy valamilyen módon minden ember átéli ezt.

A trauma az élet egyik velejárója; amikor olyan körülmények között találod magad, amelyek már túl soknak bizonyulnak, és nem tudod, hogyan kezeld őket, az erős nyomot hagy a lelkeden. A legnagyobb probléma a traumával nem az, hogy nem tudjuk, hogyan kezeljük; sokkal nagyobb gond, hogy ezt elnyomjuk magunkban.

Ekkor kerít hatalmába, és megrekeszt téged az életedben, sokszor anélkül, hogy tudnád, valóban ez áll a háttérben. Ez a körforgás arra késztet, hogy folyton ugyanazt éld át, de mindezt azért, mert a tudatalattid azt akarja, hogy leküzdd végre.

Ha megint hasonló helyzetbe kerülsz, ahelyett, hogy menekülni próbálnál előle, inkább tedd fel magadnak a kérdést: „Miért zavar össze ez ennyire? Miért frusztrál?". Azáltal, hogy megpróbálsz választ találni a kérdésekre, fokozatosan leküzdheted a traumát. De ehhez elengedhetetlen, hogy ne menekülj el, ne nyomd el magadban, hanem tudatosítsd!

Mérgező környezet

Ez belső és külső értelemben is jelen van az életedben, és mindkettővel egyaránt fontos foglalkozni. A külsődleges toxikus környezet a téged körülvevő, mérgező hatású emberekből, szociális elvárásokból, egészségtelen életmódból és fárasztó kötelezettségekből áll össze.

Amikor olyan személyekkel töltesz időt, akik nem hagyják, hogy önmagad legyél, az elveszi az energiádat, és teljesen kimerít téged. A belső toxikus környezetet pedig te magad teremted. Azáltal, hogy negatív dolgokon gondolkodsz, érzelmileg bántod, kritizálod magad; ezek mind óriási hatással vannak az életedre.

A hangulatod, az energiád megszabja, mennyire érzed magad megrekedve az életedben, és ha nem figyelsz ezekre, sajnos nem is tudsz továbblépni belőlük. Az lenne a feladatod, hogy fokozatosan megválj ezektől a toxikus emberektől és negatív hatásoktól, amik nyomást helyeznek rád.

Ez természetesen nem egyetlen nap alatt történik meg, így fontos, hogy végig kitartó tudj maradni!

A határok tévhite

Sokan azért nem tudnak teljes életet élni és kilépni a mókuskerékből, mert elhitték, hogy bizonyos határokon nem mehetnek túl. Te döntöd el, hogy miben hiszel, és nem lenne szabad, hogy ezt mások tegyék meg helyetted.

Azt gondolod, hogy te nem vagy képes bizonyos területen befutni, mert nincs meg benned az a plusz, ami elég lenne hozzá. Esetleg nem mersz világot látni, mert azt gondolod, hogy te ezt nem teheted meg. Valóban ijesztő váltani.

Nem könnyű azt mondani, hogy mostantól valami másban hiszel, és kitágítod a határaidat; de ha ezt nem teszed meg, örökké azt fogod érezni, hogy az életed nem tart semmilyen irányba.

Keress olyan embereket, akik úgy élnek, ahogy te szeretnél, gyűjts magadnak példákat arra, hogy te is képes lennél rá. Törj ki a skatulyából, és ne hagyd, hogy mások mondják meg neked, mire vagy képes!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések