A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány és Dobrev Klára üzlettársának kiadatását követeli Bulgária

Hivatalosan is kérte Bulgária a csaló bankár, Gyur­csány és Gyur­csányné üz­let­tá­rás­nak ki­ada­tá­sát miután elfogták. A Interpol által is keresett bűnöző stró­man­jait Szófiában tartóztatták le a hétvégén – írja a Ripost.
Bulgária a sikeres Interpol-körözés nyomán követeli Szerbiától Gyurcsány és Dobrev Klára üzlettársának azonnali letartóztatását és mielőbbi kiadatását. A szófiai bűnüldöző szervek néhány napja hivatalosan is kérték a Belgrádban horogra akadt bűnöző cégtárs mielőbbi Bulgáriába szállítását – írja a lap. A hétvégén Szófiában már sikerült letartóztatni Gyurcsányék üzlettársának strómanjait – bolgár nyelven az „öszvéreket” -, akik kisebb cégeken keresztül próbálták tisztára mosni a lopott pénzt.

Korábban megírtuk, hogy a Gyurcsány Ferenc, DK-elnök cégbirodalmának „koronagyémántja”, a már felesége, Dobrev Klára vezetése alatt működő Altus Zrt. több szálon is kötődött Vaszilev érdekeltségeihez. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője nemrégiben azt is kijelentette, hogy a korábban semmilyen párttisztséget sem vállaló Dobrev Klára éppen azért lett a DK EP-listavezetője, mert „később szüksége lehet a mentelmi jogra”.

Vaszilev elfogása után újabb lendületet kaphat az ügy, kérdés kiderül-e olyan szál, ami a Gyurcsány–Dobrev házaspárhoz vezet.

A kriminalisztika legbizarrabb banki sikkasztásával vádolják a bolgár hatóságok a 2014-ben csődbe ment Corpbank igazgatótanácsának egykori elnökét. Az ügyet az „évszázad bankrablásaként” is emlegetik. A csőd előtti időszakban ugyanis – a vád szerint – Cvetan Vaszilev utasítására, Orlin Ruszev a bank igazgatótanácsának tagja és Margarita Petrova főpénztáros megszervezték, hogy ismeretlen személyek több mint 600 milliárd forint értékben (2 milliárd euró) vigyenek el zsákokban készpénzt a bank trezorjából. Ezenkívül Vaszilev a nyomozás adatai szerint bérgyilkost is fogadott, hogy megölesse Deljan Peevszki bolgár médiamogult, akinek lapjában gyakorta nyomoztak Gyurcsányék üzletfelének stiklijei után.

A Vaszilev-ügyben egy olyan listát is keresnek, amelyen 300 olyan személy neve szerepel, akik több mint 400 milliárd forintnyi összegű VIP-hitelhez juthattak a Corpbanktól. Mint kiderült: az Interpol körözése elől Vaszilev Belgrádban bujkált ott fogták most el, Bulgária máris kérte Dobrevék üzletfelének kiadatását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések