A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

4 klasszikus saláta receptje

Ha szeretnéd a keservesen megszerzett, nyári formádat megtartani, próbáld ki laktató saláta receptjeinket.

A következő saláta receptek a nagy klasszikusok közé tartoznak. Próbáld ki őket, hiszen ilyenkor nyáron a legfrissebb zöldségeket használhatod fel hozzájuk, és plusz pont jár nekik, amiért nagyon egészségesek is.

Ezen kívül gyorsan megvannak, és ugyanolyan jól lakhatsz velük, mint egy tányér pörkölttel, mégsem kell félned a kilók támadásától. Irány a konyha, és salátára fel!

Waldorf saláta

Hozzávalók:
20 dkg zeller
20 dkg alma
15 dkg dióbél
2 dl majonéz
1 fej saláta
1 citrom
fél dl tejszín

Elkészítés: 
A zellert hámozd meg, és szeleteld fel. A citromot facsard ki, és a lé felét öntsd a zellerre. A dióbélről szedd le a héját, vágd fel. Az almákat szintén hámozd meg, szedd ki a magházát, és apróra kockázd fel. A majonézt a tejszínnel keverd össze, majd szórd bele az apróra felvágott salátát is. Végül a zellert, a dióbelet, és az almát is keverd a majonézes öntetbe. Ízlésed szerint sózd meg.

Cézár saláta

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
1 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
3 szelet kenyér
2-3 paradicsom
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
1 tojás
Worchester-szósz
olívaolaj
petrezselyem
oregánó
bors

Elkészítés: 
A jégsalátát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. A tejszínt a mustárral, a Worchester-szósszal, és az olívaolajjal keverd krémes állagúra. Zúzd bele a fokhagymát, és ízlés szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, és pirítsd meg. A kenyeret szintén kockázd fel, és azt is pirítsd meg. Végül a zöldségeket, a húst és a kenyeret öntsd össze, és locsold meg az öntettel.

Tonhal saláta

Hozzávalók:
50 dkg tonhal
3 szem kapribogyó
2 dl kefir
1 citrom
fél dl majonéz
babérlevél
kapor
bors

Elkészítés: 
A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, a kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd. Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a majonézzel keverd össze, és borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Görög saláta

Hozzávalók:
30 dkg Fetasajt
25 dkg gomba
24 szem fekete olíva bogyó
4 paradicsom
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál fehér borecet
2 zöldpaprika
1 spanyol hagyma
1 uborka
1 dl olíva olaj
bors

Elkészítés: 
A zöldségeket és a sajtot vágd apró kockákra. Egy kis tálban keverd össze a citromlevet, a borecetet, illetve az olíva olajat. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd öntsd rá a zöldséges sajtra. Hidegen tálald.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

null

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések