A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors banánfánk kelesztés nélkül: mennyei finomság percek alatt

Ennél egyszerűbb és gyorsabb már nem is lehetne a fánkkészítés. Ráadásul a banános változat nagyon finom is.
Vízkereszttel kezdetét veszi a farsangi szezon, ünnepeld meg egy nagy adag mennyei fánkkal! Ha nem akarsz a macerás szalagos változattal szenvedni, próbáld ki a szuperegyszerű banánosat. Ezt nem kell dagasztani, pihentetni, csak keverd össze a hozzávalókat. Remek választás akkor is, ha túl sok érett banán sorakozik a konyhapulton, és nem tudod, mit kezdj velük. Kínálhatsz hozzá lekvárt vagy Nutellát is.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
5 dkg cukor
3 db banán
1 dl tej
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A banánt villával pépesítsd, majd rakd hozzá a felvert tojást és a tejet. Vegyítsd a lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd a banános keverékhez. Dolgozd össze a tésztát, sűrű masszát kell kapnod.

Egy mélyebb lábosban vagy serpenyőben hevíts bőséges olajat, és szaggasd bele egy kanállal a tésztát. A fánkokat süsd meg négy-hat perc alatt. Amikor minden oldaluk szép piros, szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Még forrón szórd meg porcukorral.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések