A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan, tarka piskóta gesztenyekrémmel töltve: így lesz pöttyös a tészta

Pöttyözve még mutatósabb, vonzóbb a piskóta, és a gesztenyekrém is mennyei.
Néhány apró változtatással a leghétköznapibb piskótatekercset is igazán izgalmassá teheted. Ez a tészta nem ragad, és könnyen fel tudod tekerni. Fontos, hogy a piskótát a tepsiből kivéve rögtön csavard fel, így később kevesebb eséllyel törik meg. A gesztenyés tölteléket csokival is feldobhatod. 

Hozzávalók:

A tésztához
12 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 db tojás
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál forró víz
1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg étcsoki
0.5 dl habtejszín
rum

Elkészítés:

A piskótához válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral. Amikor már szép világos a színe, add hozzá a vizet. A fehérjét verd kemény habbá, és a liszttel felváltva forgasd a masszába. Fakanállal dolgozd simára a tésztát. Arra ügyelj, hogy ne törd meg. A negyedét-ötödét vedd ki, keverd hozzá a kakaóport, majd töltsd habzsákba. 

Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, és a habzsákkal nyomj rá köröket a kakaós tésztából. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd egy percig. Ezt követően egyengesd a vaníliás tésztát a tepsibe, és süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a piskótába szúrt tű, vedd ki a sütőből. Egy konyharuhát enyhén nedvesíts be, majd borítsd rá a piskótát. Húzd le róla a sütőpapírt, és tekerd fel. Letakarva hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a gesztenyemasszát nyomkodd össze villával, rakd hozzá a vajat, a habtejszínt, a rumot és a cukrot, majd habosítsd gépi habverővel. Forgasd hozzá a kis darabokra vágott étcsokit is. Tekerd le a piskótát, kend meg a gesztenyés masszával, majd csavard fel ismét. Tálalásig tartsd a hűtőben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések