A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, zöldséges töltött palacsinta: ezekkel az arányokkal tökéletes a tészta

A zöldséges töltelékhez sós palacsintatészta illik. Formázz belőle batyut, még étvágygerjesztőbb lesz!
Nemcsak az édes palacsinta lehet isteni, megtöltheted különféle zöldségekkel is. Rakhatsz bele répákat, borsót, zellert, használhatsz mirelit vagy frissen pucolt zöldségeket is. A palacsintabatyukhoz pedig készíthetsz besamel- vagy sajtmártást. 

Hozzávalók:

A tésztához
20 dkg liszt
2 dl tej
2 dl szénsavas víz
2 db tojás
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só

A töltelékhez
40 dkg zöldségkeverék
10 dkg sajt
2 evőkanál olaj
1 dl tejszín
0.5 db vöröshagyma
bors

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól össze gépi habverővel. Több részletben szórd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát. Öntsd hozzá a szénsavas vizet is. A homogén tésztát pihentesd 20-30 percig. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a tésztát, és süsd meg a palacsintákat.

A töltelékhez az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig. Öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg sajttal. Sózd, borsozd ízlés szerint. Rottyantsd össze, majd töltsd meg vele a palacsintákat, és formázz a tésztákból batyukat. Zöldfűszerekkel átkötheted, hogy az étel még mutatósabb legyen. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések