A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rozmaringos sült krumpli olajszag nélkül, tepsiben sütve

A tepsiben sült krumpli kevesebb kalóriát tartalmaz, és finom ropogós lesz. Főleg, ha figyelsz egy-két dologra.
Ha a hagyományos helyett izgalmasabb sült krumplit készítenél, a rozmaringos, tepsis változat kapóra jöhet. Jó választás ünnepekkor, nagyobb családi összejövetelekkor is. Hal, csirke, marha- vagy sertéshús mellé kitűnő köret. Akkor lesz igazán ropogós, ha jó szárazra törlöd a krumplit, mielőtt a tepsibe kerül. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
3 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring

Elkészítés:

Ha szeretnéd, a krumplit pucold meg. Ha nem túl vastag a héja, akár rajta is hagyhatod. Vágd fel tetszőleges alakúra, nagyobb hasábokra vagy kockákra. Arra ügyelj, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Mosd meg, majd papírtörlővel itasd fel a szeletekről a nedvességet, amennyire csak tudod. Öntsd az olívaolajat egy tálba, és keverd össze a sóval.

Rendezd a krumplikat egy tepsibe vagy tűzálló tálba, és locsold meg az olajjal. Forgasd össze a kezeddel, hogy minden krumplira jusson, és szórd meg a rozmaringgal. Süsd 180 fokon 45-60 percig, vagy addig, amíg meg nem pirul, és kicsit ropogós nem lesz. Sütés közben egyszer-kétszer forgasd át a szeleteket spatulával. Forrón tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések