A tepsiben sült krumpli kevesebb kalóriát tartalmaz, és finom ropogós lesz. Főleg, ha figyelsz egy-két dologra.
Ha a hagyományos helyett izgalmasabb sült krumplit készítenél, a rozmaringos, tepsis változat kapóra jöhet. Jó választás ünnepekkor, nagyobb családi összejövetelekkor is. Hal, csirke, marha- vagy sertéshús mellé kitűnő köret. Akkor lesz igazán ropogós, ha jó szárazra törlöd a krumplit, mielőtt a tepsibe kerül.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
3 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
só
Elkészítés:
Ha szeretnéd, a krumplit pucold meg. Ha nem túl vastag a héja, akár rajta is hagyhatod. Vágd fel tetszőleges alakúra, nagyobb hasábokra vagy kockákra. Arra ügyelj, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Mosd meg, majd papírtörlővel itasd fel a szeletekről a nedvességet, amennyire csak tudod. Öntsd az olívaolajat egy tálba, és keverd össze a sóval.
Rendezd a krumplikat egy tepsibe vagy tűzálló tálba, és locsold meg az olajjal. Forgasd össze a kezeddel, hogy minden krumplira jusson, és szórd meg a rozmaringgal. Süsd 180 fokon 45-60 percig, vagy addig, amíg meg nem pirul, és kicsit ropogós nem lesz. Sütés közben egyszer-kétszer forgasd át a szeleteket spatulával. Forrón tálald.
0 Megjegyzések